Unul din visele mele zice așa: "mergi la Roma pentru un concert extraordinar!" S-a întâmplat să-l văd pe Eros Ramazzotti într-un documentar despre cel mai bun concert al său din Italia. El a avut loc la Colosseum în Roma și încă din primul moment în care am văzut imaginile mi-am dorit să ajung în capitala Italiei pentru un asemenea eveniment. Azi am văzut că Tamicris Tours are disponibil un eventiment de genul acesta: Întâlnire cu Goran Bregovic la Roma pe 15 martie 2015.
Cine e Bregovic și de ce?
Goran Bregovic este unul dintre cei mai recunoscuți compozitori moderni din Balcani. El se declară iugoslav, iar muzica sa subliniază acest aspect. Pe când avea doar șaisperezce ani, Bregovic a pus bazele trupei Bijelo Dugme, care avea să devină una dintre cele mai populare formații rock din Europa.
A devenit extrem de cunoscut, după ce a creat coloane sonore pentru filmele "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" și "Arizona Dream", special pentru regizorul sârb Emir Kusturica, un balcanic autentic la rândul său. Creațiile lui sunt influențate de muzica tradițională țigănească precum și de muzica din Balcani. În general i se recunosc creațiile de la primele acorduri și face săli pline la spectacolele sale extrem de originale. Este cel mai bine vândut artist din Balcani și muzica sa pare a fi fără vârstă și fără preț.
Cum adică de ce la Roma?
Niciun alt oraș din lume nu ar putea mai bine găzdui creații ale unor artiști atât de originali ca și Roma. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Citta Eterna („Orașul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la Citta dei sette colli („Orașul celor șapte coline”) sau pur și simplu l'Urbe („Orașul”) este profund modernă și cosmopolită. Ca unul dintre puținele orașe mari ale Europei care a supraviețuit celui de-al doilea război mondial relativ puțin afectat, centrul Romei rămâne parcă din altă lume în esența sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu